Români în lume
RSS Români în lume

România, reprezentată la Ziua Dialogului Intercultural de la Milano

România, reprezentată la Ziua Dialogului Intercultural de la Milano

Pe 31 ianuarie, Centrul Cultural Italo-Român din Milano va participa la cea de-a III-a ediție a Zilei Dialogului Intercultural, organizată de prestigioasa Universitate Bicocca din capitala regiunii Lombardia, unde trăiesc aproape 170 de comunități de străini.

Evenimentul se desfașoară sub patronajul Regiunii Lombardia, Provinciei și Primariei Milano, precum și al Ministerelor Integrării și Învățământului din Italia. Prezența Centrului Cultural Italo-Român la această manifestare are loc sub patronajul Consulatului General al României la Milano.

Profesori, studenți, autorități locale, jurnaliști, reprezentanți ai comunităților de străini vor participa la conferințe și dezbateri, în cadrul cărora vor fi prezentate rezultatele unor cercetări legate de tema interculturalității și imigrației. De asemenea, vor fi prezentate publicului proiectele culturale și științifice desfășurate de comunitățile de străini.

Violeta Popescu, director al Centrului Cultural Italo-Român, a explicat pentru Radio România Internațional că vor fi distribuite materiale informative în limba italiană, legate de proiectele proprii, precum și de promovarea turismului românesc.

Va fi amenajat și un stand Rediviva, singura editură românească din Italia, care funcționează în cadrul Centrului Cultural Italo-Român de la Milano.

Autor: Iuliana Anghel – Radio România InternaționalAgenția RADOR - 29.01.2014 18:12