Români în lume
RSS Români în lume

Președintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost primit în audiență de Papa Francisc

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> AUDIO - Declarații ale Președintelui Director-General al Radio România- Ovidiu Miculescu
Președintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost primit în audiență de Papa Francisc

Papa Francisc a primit sâmbătă în audiență reprezentanți ai conducerii și angajați de la Radioteleviziunea italiană RAI, cu prilejul aniversării a 90 de ani de la prima emisiune radiofonică și a 60 de ani de la prima transmisiune televizată. La eveniment au fost invitați delegați ai radiodifuziunilor publice din mai multe țări, printre care s-a aflat și RADIO ROMÂNIA, reprezentată de președintele-director general, Ovidiu Miculescu.

Corespondență din Roma - Reporter: Elena Postelnicu - 90 de ani de radiodifuziune italiană, 60 de ani de televiziune italiană. Dle președinte, este o mare onoare pentru noi, Radio România, să fim prezenți la această aniversare.

Ovidiu Miculescu: Categoric, mai ales că suntem printre foarte puținii invitați la acest moment extraordinar. Au fost invitați doar cinci radiodifuzori publici din Europa și Radio România a fost printre ei, singurii de altfel din Europa de Est și, în rest, câteva organisme internaționale.

Reporter: Astăzi a avut loc și o audiență privată la Suveranul Pontif. A fost emoționantă această întâlnire, această strângere de mână?

Ovidiu Miculescu: A fost un moment absolut emoționant. Am avut cu Sanctitatea Sa o scurtă discuție în care am subliniat parteneriatul și colaborarea excelentă pe care le avem cu RAI și cu Radio Vatican și, în același timp, i-am spus că am fi extrem de onorați, dacă într-o zi, una din orchestrele noastre ar putea să îi dedice un concert de muzică clasică sau muzică sacră. A fost extrem de încântat și, dincolo de cuvinte, am văzut în privirea Suveranului Pontif și în felul în care mi-a strâns mâna un semn de căldură și de prietenie, categoric și pentru Radio, dar în primul rând pentru România.

Papa Francisc a fost desemnat omul anului 2013 de către Radio România Internațional.Radio România Actualități - 18.01.2014 22:30