Români în lume
RSS Români în lume

Ministrul român de externe, Titus Corlățean, efectuează o vizită în Israel

Ministrul român de externe, Titus Corlățean, efectuează o vizită în Israel

Ministrul de externe, Titus Corlățean, începe luni o importantă vizită în Israel. În următoarele trei zile, reprezentantul diplomației române va avea o serie de discuții, printre care și cele pentru pregătirea celei de-a II-a reuniuni interministeriale România-Israel. Printre temele importante de pe agenda discuțiilor dintre Corlățean și oficialitățile israeliene sunt: cercetarea, investițiile, agricultura și educația. Conform MAE, o atenție specială va fi acordată combaterii antisemitismului în România și educația în această privință. Corespondentul RRA în Israel, Dragoș Ciocîrlan, relatează.

Titus Corlățean va avea convorbiri cu președintele statului, Shimon Peres, cu premierul Benjamin Netanyahu și ministrul de externe, Avogdor Lieberman. De asemenea, este programată o întrevedere cu ministrul justiției, Tzipi Livni, care răspunde de dosarul negocierilor. Convorbirile se vor axa pe consolidarea relațiilor politico-diplomatice și diversificarea cooperării economice. Ministrul de externe, Titus Corlățean, a declarat, pentru RRA, că în cadrul întrevederii cu premierul Benjamin Netanyahu va transmite un mesaj din partea premierului român, Victor Ponta.

Vizita în Israel a șefului diplomației române pregătește a doua reuniune interministerială România - Israel, care va avea loc la București. În cadrul convorbirilor vor fi discutate aspecte ale cooperării bilaterale, dar și evoluții ale situației regionale, dosarele fierbinți din Orientul Mijlociu. Vizita se înscrie în contextul bunelor relații tradiționale dintre România și Israel. O atenție particulară va fi acordată problematicii combaterii antisemitismului și promovării educației în acest sens. Există o importantă comunitate a israelienilor originarilor din România care păstrează legătura cu țara lor de origine. Cu ocazia vizitei în Israel a ministrului român al afacerilor externe, Titus Corlățean, Ambasada României, în cooperare cu B'nai B'rith, a organizat o întâlnire cu Comunitatea israelienilor originari din România, pentru această după-amiază, la Ierusalim.Radio România Actualități - 23.12.2013 16:05