Români în lume
RSS Români în lume

Regnum: Președintele României a anunțat un nou proiect național, unirea cu Republica Moldova

Regnum: Președintele României a anunțat un nou proiect național, unirea cu Republica Moldova

Unirea cu Republica Moldova reprezintă un proiect național fundamental al României, a declarat, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni de pe TVR1, președintele României, Traian Băsescu, informează REGNUM.

"Primul proiect fundamental național al României a fost aderarea la NATO, al doilea proiect național a fost aderarea la UE, iar cel de-al treilea proiect național fundamental al României trebuie să fie unirea cu Republica Moldova", a spus liderul român.

Potrivit declarațiilor făcute de către Băsescu, unirea nu va avea loc chiar acum, ci "se va întâmpla în viitor, întrucât sângele apă nu se face". "Poporul care are șansa să fie împreună nu va renunța la acest drept", a subliniat Băsescu, adăugând că "toată acțiunea mea legată de Republica Moldova, în calitate de președinte al României, a fost legată de ideea că poate ne vom uni".

(www.regnum.ru - 28 noiembrie)

***

În replică, premierul Victor Ponta a afirmat astăzi, că moldovenii de peste Prut pot fi ajutați prin proiecte concrete și nu prin declarații de final de mandat ale președintelui Băsescu.

Victor Ponta: După ce nouă ani n-ai făcut nimic, decât, eventual, ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri, să vii într-al zecelea și să îngrași, așa, porcul, înainte de Crăciun, nu cred că este serioasă treaba și cred că ar putea să dea apă la moară tocmai Partidului Comuniștilor din Moldova asemenea declarații, făcute fără nicio rațiune și fără nicio noimă. Eu cred că pe moldoveni îi putem ajuta respectându-i și făcând lucruri concrete pentru ei și nu dând declarații.

(Radio România Actualități)Agenția RADOR - 28.11.2013 16:52