Români în lume
RSS Români în lume

Premierul chinez se va adresa camerelor reunite ale Parlamentului de la București

Premierul chinez se va adresa camerelor reunite ale Parlamentului de la București
Premierul chinez, Li Keqiang

Premierul chinez, Li Keqiang, este așteptat săptămâna viitoare la București pentru o vizită oficială și pentru participarea la summitul China - Europa Centrală și de Est. Prima vizită în România a unui premierul chinez din ultimii aproape 20 de ani va fi o ocazie pentru semnarea mai multor documente bilaterale. Miercuri, premierul chinez se va adresa camerelor reunite ale Parlamentului.

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Mihai Andrițoiu, a declarat pentru emisiunea "Perspective" de la Radio România Actualități că este un moment important în relațiile cu China.

Mihai Andrițoiu: Vizita primului-ministru chinez este un pas foarte important, alegerea Bucureștiului pentru a găzdui Forumul 16+1 este o dovadă că relațiile politice se află pe un curs ascendent. Așteptările sunt destul de mari, atât pentru sectorul de stat, pentru proiecte mari, cât și pentru sectorul privat, reprezentat de Camera de Comerț și Industrie București.

La summitul China - Europa Centrală și de Est de marți sunt așteptați premierii din 11 țări comunitare și din spațiul balcanic. Mai multe informații în emisiunea "Perspective", la Radio România Actualități, după Radiojurnalul de la ora 22:00.Radio România Actualități - 24.11.2013 15:55