Români în lume
RSS Români în lume

Germania rămâne a doua destinație turistică pentru români, după Ungaria

Germania rămâne a doua destinație turistică pentru români, după Ungaria
Landul Bavaria

Germania rămâne a doua destinație turistică pentru români, după Ungaria. Statisticile arată tendințe de creștere cu cel puțin 10 procente în ultimii doi ani. Numai anul acesta cel puțin 600.000 de călătorii s-au făcut spre statul vestic. La București a avut loc astăzi o conferință de presă a Oficiului de Turism al Germaniei, în care s-au prezentat tendințele de turism ale acestei țări.

Cât de atractivă este România pentru Germania ca destinație turistică? Cristian Sallai este manager de vânzări în domeniul turismului:

Cristian Sallai: România este în continuare o piață în dezvoltare și în creștere, în care puterea de cumpărare, ca să spun așa, crește în permanență, și este încă o destinație neexploatată în totalitate, ceea ce o face bineînțeles atractivă, existând o apropiere geografică între cele două state și toate acestea sunt puncte forte care sunt luate în calcul. În continuare, estul Europei este din acest punct de vedere un punct atractiv pentru investitorii germani.

Comunitatea germană din România, dar și prezența Românilor în Germania sunt alți factori care pot impulsiona turismul german în țara noastră - mai spun specialiștii.Radio România Actualități - 19.11.2013 13:47