Români în lume
RSS Români în lume

Experții FMI aflați în vizită la București au avut o nouă întâlnire la Ministerul de Finanțe

24 octombrie - Experții Fondului Monetar Internațional au avut în această după-amiază încă o întâlnire la Ministerul de Finanțe, la discuții participând și ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Subiectele au fost legate de execuția bugetară pe trimestrul al III-lea, de planurile și proiecțiile pentru rectificarea bugetară și pentru bugetul pe 2014, dar și despre situația atragerii fondurilor europene, prioritizarea investițiilor publice, cheltuielile salariale în sectorul public și administrarea fiscală.

La întâlnire au participat și delegațiile Comisiei Europene și Băncii Mondiale. Reprezentanții finanțatorilor internaționali au mai avut astăzi discuții tehnice la BNR, dar și cu guvernatorul băncii centrale despre inflație, cele mai recente evoluții din sectorul bancar și perspectiva macroeconomică pentru perioada 2013-2018.

***

23 octombrie, 17:25 - Experții finanțatorilor internaționali, aflați la București, se întâlnesc la Ministerul Transporturilor cu conducerile principalelor companii de stat aflate în subordinea ministerului. Printre subiectele abordate se numără planurile privind privatizarea CFR Marfă, după recentul eșec, și situația conducerii companiei Tarom. Experții FMI, ai Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale și-au continuat astăzi întâlnirile cu reprezentanți ai Ministerului de Finanțe pe tema proiecțiilor bugetare pentru acest an și pe termen mediu. Cu specialiștii din Ministerul Economiei sunt programate discuții privind promovarea exporturilor și strategia reducerii poverii administrative, care apasă asupra întreprinderilor mici și mijlocii.

***

22 octombrie - O misiune a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Monndiale a început, astăzi, la București, prima evaluare a noului acord stand-by, semnat luna trecută. Echipele de experți discută, la nivel tehnic, cu autoritățile române, iar primele întâlniri au loc la Banca Națională, unde sunt prezentate ultimele evoluții în domeniul balanței comerciale, contului curent, investițiilor străine directe, execuției bugetare pe trimestrul al treilea, nivelului arieratelor, precum și planurile pentru viitoarea rectificare bugetară. Vizita se va încheia pe 5 noiembrie, când vor fi prezentate și concluziile evaluării.Radio România Actualități - 24.10.2013 19:59