Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Ministrul de externe, Titus Corlățean, participă la Adunarea Generală a ONU de la New York

Ministrul de externe, Titus Corlățean, participă la Adunarea Generală a ONU de la New York

Titus Corlățean a discutat la New York cu ocazia Adunării Generale a Națiunilor Unite, cu omologul său din Turkmenistan despre crearea unui nou "Drum al Mătăsii". Este vorba de un coridor de transport de mărfuri între Asia Centrală și zona Mării Negre, spre țările Uniunii Europene.

Titus Corlățean, șeful diplomației românești: ... cu o țară importantă cu rezerve economice și energetice foarte importante și de asemenea angajat într-un proiect pe care România îl promovează împreună cu Turkmenistan, Azerbaidjan și Georgia, crearea unui coridor de transport de mărfuri între spațiul Asiei Centrale și regiunea Mării Negre, spre piața Uniunii Europene. Dacă reușim să realizăm acest proiect ar fi un coridor economic de o profitabilitate foarte serioasă, cu conținut strategic, dacă ar fi să mă refer doar la mai vechea idee a unui nou drum al mătăsii.

Ministrul de externe într-o declarație pentru corespondentul RRA, Doina Saiciuc. Titus Corlățean s-a mai întâlnit la New York și cu omologii săi irakian, palestinian, cu reprezentanții unor asociații evreiești importante în plan internațional și cu ministrul de externe din Singapore.Radio România Actualități - 27.09.2014 18:01