Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu participă la curățarea plajei din Năvodari

Militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu participă la curățarea plajei din Năvodari

De Ziua Internațională a Ecologizării Plajelor, care se sărbătorește la finalul lunii septembrie, în toată lumea, militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu participă la curățarea plajei din Năvodari.

Plajele sunt zonele cele mai afectate de poluare, iar situația se agravează în fiecare sezon estival. De asemenea, apele litorale resimt din plin efectele negative ale acestui fenomen. Ziua Internațională de Curățare a Plajelor, celebrată anual spre sfârșitul lunii septembrie, este un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări și oceane. Acestea afectează sănătatea oamenilor, a florei și a faunei, precum și resursele care depind de sănătatea apelor, așa că, și anul acesta, după un sezon estival aglomerat, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București invită la o acțiune de curățare a plajei din Năvodari.

Însărcinatul cu afaceri, Dean Thompson, va participa la curățarea plajei, alături de aproximativ o sută de voluntari, bărbați și femei, angajați ai Ambasadei Statelor Unite, infanteriști marini și militari ai Forțelor Terestre ale Statelor Unite de la Baza Militară Mihai Kogălniceanu. Acestora li se vor alătura, ca în fiecare an, membrii organizației non-guvernamentale Let's do it, Romania. Ecologizarea se va face pe plaja din Năvodari, pe mal, iar participarea exclusiv voluntară este un exemplu fantastic despre cum oamenii pot lucra împreună și pot lua atitudine într-o astfel de situație.Radio România Actualități - 27.09.2014 9:34