Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Accident cu victime în Bulgaria: Un autocar cu turiști români s-a răsturnat lângă Veliko Târnovo

Accident cu victime în Bulgaria: Un autocar cu turiști români s-a răsturnat lângă Veliko Târnovo
Zona Trecătorii Republicii, Bulgaria

Două elicoptere SMURD au plecat din București și Craiova spre Bulgaria, pentru a prelua două dintre persoanele grav rănite în accidentul rutier produs azi-dimineață devreme în zona montană din apropiere de Veliko Târnovo, în care o femeie de 27 de ani și-a pierdut viața.

Potrivit unui comunicat al Ministerului român de Interne, pe drumul Istanbul-Russe-București, în zona montană din apropiere de Veliko Târnovo, în condiții de ploaie și de carosabil umed, șoferul autocarului în care se aflau românii nu a adaptat viteza, iar într-o curbă a pierdut controlul vehiculului, care s-a răsturnat într-o râpă. În autocar se aflau 25 de turiști români.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor, care au fost transportați la spitalul din Veliko Târnovo.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, se analizează posibilitatea aducerii în țară a tuturor răniților grav. Ministrul de interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup inter-ministerial alcătuit din reprezentanți ai Ministerelor de Interne și de Externe, care să gestioneze această situație, iar consulul României în Bulgaria și atașatul pentru afaceri interne merg la locul accidentului.Radio România Actualități - 21.09.2014 12:24