Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Compania italiană ENEL ar putea ieși de pe piața românească

Compania italiană ENEL ar putea ieși de pe piața românească

Societatea cu capital majoritar de stat NuclearElectrica analizează oportunitatea cumpărării unei părți din operațiunile ENEL în România, pe care distribuitorul de energie vrea să le vândă până la sfârșitul anului. O decizie privind ieșirea companiei italiene de pe piața românească va fi cunoscută, probabil, în următoarele săptămâni, a precizat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, după discuțiile pe care le-a avut la Roma cu reprezentanții ENEL. Ministrul român a mai spus că în contextul numirii unei noi conduceri, compania ENEL ar putea chiar să ia decizia de a rămâne pe piața românească.

Răzvan Nicolescu: Nu sunt foarte sigur că se va întâmpla această retragere din România. Este de văzut. Vom vedea în lunile următoare. Dar problema ENEL-ului ține de noua lor strategie, cu noul CEO care a fost instalat. Nu are nicio legătură cu mediul de afaceri din România, care cred că este unul, în continuare, extrem de atractiv. Ei speră să obțină un preț bun pe activele pe care le au, iar noi, repet, sperăm că acest caracter strategic pe care Dobrogea îl are să fie luat în considerare, pentru că nu ne permitem luxul ca acest activ să ajungă în mâna unor companii care nu sunt companii românești.

Amintim că la jumătatea acestui an, compania italiană ENEL a decis să vândă operațiunile de distribuție și vânzare de energie din România și de producție de energie din Slovacia, în cadrul unui program de reducere a datoriilor. În România, grupul are aproximativ o treime din piața distribuției de energie, în zona Muntenia Sud, inclusiv în București, în Banat și în Dobrogea.Radio România Actualități - 20.09.2014 10:53