Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Președintele României a confirmat că vrea să obțină cetățenia Republicii Moldova

Președintele României a confirmat că vrea să obțină cetățenia Republicii Moldova
Foto arhivă

Traian Băsescu a declarat că are intenția să efectueze ultima sa vizită în calitate de șef al statului în Republica Moldova. Președintele României a vorbit despre acest lucru la o conferință de presă, ce a avut loc la București, pe 14 septembrie.

"Recunosc că vizita nu a fost încă programată, dar voi conveni în această privință cu președintele Timofti ... Aceasta va fi o vizită de rămas bun și, după cum vă amintiți, eu am spus că voi cere acordarea cetățeniei moldovenești", a spus Traian Băsescu. El și-a exprimat speranța că solicitarea îi va fi satisfăcută, luând în considerare faptul că, în timpul mandatelor sale, sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au obținut pașapoarte românești.

IA REGNUM NOVOSTI reamintește că Băsescu și-a manifestat intenția de a obține cetățenia moldovenească în iulie 2013, în timpul unei vizite la Chișinău. Liderul român a afirmat că visul lui se se va îndeplini "pentru ca toți românii să trăiască într-o singură țară, pentru ca ei să aibă o singură cetățenie". "Dacă noi nu putem încă avea cetățenia română pe ambele maluri ale Prutului, atunci eu aș vrea să am aceste două cetățenii", a declarat Băsescu. La rândul său, primarul Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, nu a exclus ca Traian Băsescu, la terminarea celui de-al doilea mandat prezidențial, să poată continua cariera politică în Republica Moldova, unde el "va putea să ocupe orice funcție".

Trebuie precizat că mandatul prezidențial al lui Traian Băsescu expiră în decembrie 2014.

Traducerea: Viorel PatrichiIA REGNUM NOVOSTI - 15.09.2014 18:39