Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Rusia limitează exportul de gaze către România

 Rusia limitează exportul de gaze către România

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a anunțat că Rusia a redus fără nici o explicație importul de gaze al României cu 10% începând de mâine și până duminică. El a precizat că nu există nici un risc pentru aprovizionarea României, chiar dacă furnizarile vor fi oprite în totalitate și se vor relua la primavară.

Răzvan Nicolescu: Sperăm să nu se întâmple acest lucru, sperăm ca gazul natural și energia să nu fie folsite ca o armă politică. Credem că cei care sunt tentați să facă lucrul ăsta vor avea pe termen mediu și lung de pierdut, însă în ceea ce ne privește, așa cum v-am spus, suntem pregătiți pentru a face față oricărei situații și populația României nu va avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme.

Ministrul pentru energie, Răzvan Nicolescu, a mai spus că a avut discuții cu omologii săi din Bulgaria, Moldova și Serbia, pe care i-a informat că posibilitatea României de a-i ajuta este extrem de limitată, cu excepția distribuției pe gazoductul Iași-Ungheni.Radio România Actualități - 15.09.2014 16:06