Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Ziua limbii germane la Reșița

Ziua limbii germane la Reșița

Ziua limbii germane, marcată anual la nivel european va fi sărbătorită astăzi și în municipiul Reșița. De la ora 17.00 la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din urbea de pe Bârzava va avea loc o manifestare interactivă organizată de Asociația germană de cultură și educație a adulților Reșița, cu sprijinul prof. Sonia Maria Chwoika de la catedra de limba germană maternă a Liceului Teoretic “Diaconovici-Tietz”.

Limba germană este limba maternă a peste 100 de milioane de oameni și este astfel una dintre cele mai răspândite din Europa. Aproximativ 20 de milioane de oameni din întreaga lume învață germana ca limbă străină. Începând cu mijlocul anilor ’90 și numărul studenților români care studiază în limba germană a crescut în mod considerabil.

Din acest motiv, din ce în ce mai multe persoane se decid să-și îmbogățească biografia cu o diplomă germană de Master sau Bachelor of Science. În afara studiului in Germania exista și în România școli cu predare în limba germană maternă la București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Reșița. Pentru România, Germania constituie cel de-al doilea partener comercial și unul dintre cei mai importanți investitori.

Peste 10.000 de firme germane își desfășoară deja activitatea în România, numărul lor fiind în continuă creștere. Acestea sunt mereu în căutarea de colaboratori calificați care să aibă cunoștințe de limba germană.RADIO REȘIȚA - 15.09.2014 15:14