Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Ziua Limbii Române în Republica Moldova

Ziua Limbii Române este marcată la aceeași dată cu sărbătoarea din Republica Moldova "Limba Noastră". Aceasta este celebrată în Republica Moldova din 1990. Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chișinău organizează cea de-a doua ediție a conferinței internaționale "Limba română - limbă a integrării europene".

Manifestările au început în cursul dimineții printr-un ceremonial tradițional: depunerea de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare la care au participat președintele Nicolae Timofti, președintele parlamentului, Igor Corman, premierul Iurie Leancă, precum și numeroși oameni politici, parlamentari din România, reprezentanți ai mediului academic și ai celui universitar, cetățeni ai capitalei Republicii Moldova.

La această oră se află în desfășurare ceremonia Salonului internațional de carte, manifestare consacrată integrării europene a Republicii Moldova, plasat sub genericul: "Cărțile unesc Europa". Reamintim că, în pofida deciziei de anul trecut a Curții Constituționale, prin care a fost recunoscut statutul oficial al limbii române, în Republica Moldova nu există încă un consens în această problemă.Radio România Actualități - 31.08.2014 17:15