Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Premierul Victor Ponta încurajeaza companiile și băncie chineze să investească în Romania

Premierul Victor Ponta încurajeaza companiile și băncie chineze să investească în Romania
Victor Ponta si Li Keqiang

1.09.2014, 9:30 - Premierul Victor Ponta i-a încurajat pe reprezentantii principalelor companii și bănci chineze să investească în Romania

Premierul Victor Ponta i-a încurajat pe reprezentantii principalelor companii și bănci chineze să investească în Romania, în domenii prioritare precum energiă, agricultura si infrastructura. Șeful executivului se află în vizită oficială în China însoțit de ministri care dețin portofolii importante în cabinetul de la București. Trimisul RRA la Beijing, Angela Matei, transmite:

Reporter: S-a vorbit, în primul rând, despre potențialul agricol al României și despre faptul că nu a fost valorificat îndeajuns. După ce anul trecut au fost demarate acordurile privind deschiderea pieței chineze pentru produsele românești, un prim transport de carne de porc și bovine vii ar urma să fie realizat în cel mult două luni. Premierul Victor Potna a precizat însă că este importantă atragerea de investiții pe partea de producție și procesare, astfel încât țara noastră să fie unul dintr furnizorii de cea mai bună calitate. Un alt domeniu deschis investițiilor este energia, iar faptul că România dispune de toate tipurile de resurse energetice a fost prezentat ca un atuu de șeful executivului de la București.

Victor Ponta: Dorim să dezvoltăm aceste capacități prin colaborarea cu companii din China. Există discuti avansate între Ministerul Economiei din România și companii din China. În cursul acestei vizite vom semna chiar un contract important pentru retehnologizarea în domeniul energiei- produse pe cărbune.

Reporter: În ceea ce privește infrastructura, s-a discutat despre implicarea companiilor chineze în proiecte, precum o cale feretă rapidă, autostrada Craiova-Pitești sau modernizarea Portului Constanța.

31.08.2014, 12:35 - Premierul Victor Ponta a plecat la Beijing, într-o vizită oficială

Premierul Victor Ponta a plecat, aseară, la Beijing, într-o vizită oficială axată pe probleme economice, la invitația omologul său, Li Keqiang. Victor Ponta va fi primit de către președintele Xi Jinping și va analiza, împreună cu oficialități chineze, stadiul proiectelor cuprinse în memorandumurile semnate, anul trecut, cu ocazia Forumului China – Statele Central-Europene. Reprezentanți ai principalelor companii și bănci din China care derulează afaceri sau doresc să investească în România vor organiza o reuniune, iar la Beijing va fi inaugurată o filială a Institutului Cultural Român, ne-a transmis redactorul nostru Angela Matei.Radio România Actualități - 1.09.2014 9:35