Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Zsolt Szilágyi - Doi candidați maghiari la alegerile prezidențiale i-ar putea mobiliza mai bine pe maghiari

Zsolt Szilágyi - Doi candidați maghiari la alegerile prezidențiale i-ar putea mobiliza mai bine pe maghiari

Candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Zsolt Szilágyi, a declarat la o conferință de presă, organizată în orașul său natal, Oradea, că cei doi candidați maghiari care vor intra în cursa electorală vor avea un efect mobilizator asupra alegătorilor din Transilvania, astfel că și comunitatea maghiară va putea participa mai masiv la formarea politicii României, se arată în comunicatul PPMT, remis Agenției ungare de Presă MTI.

Campania electorală va fi un prilej pentru a conștientiza în electoratul român și maghiar faptul că autonomia și federalizarea României este un interes comun transilvănean - a mai spus Zsolt Szilágyi. În opinia sa, aproape că este inevitabil ca în această chestiune să nu înceapă un dialog constructiv româno-maghiar. Zsolt Szilágyi a semnat, în cadrul acestei conferințe de presă, lista de susținere a candidaturii sale. Așa cum a anunțat și Biroul de Presă al PPMT, Zsolt Szilágyi a fost al 10.000-lea semnatar al listei în județul Bihor.

Candidatul PPMT la Președinție a infirmat unele informații de presă, potivit cărora din cauza faptului că PPMT a desemnat un candidat la alegerile prezidențiale nu mai sunt atât de bune relațiile între acest partid, Fidesz și premierul Viktor Orbán, afirmând că acestea sunt doar "reacțiile de panică ale UDMR". Potrivit lui Zsolt Szilágyi, UDMR se folosește de presa din cercul său de influență, în "scopuri de propagandă". Portalele de ștriri, transidex.ro și maszol.ro au publicat, luni, unele informații, fără să menționeze sursa, potrivit cărora, premierul Viktor Orbán se opune desemnării unui candiat din partea PPMT.Agenția ungară de presă MTI - 19.08.2014 19:15