Relații internaționale
RSS Relații internaționale

Premierul a vizitat platforma de foraj petrolier Ocean Endeavor din Marea Neagră

Premierul a vizitat platforma de foraj petrolier Ocean Endeavor din Marea Neagră

Prim-ministrul, Victor Ponta, vizitează platforma de foraj Ocean Endeavor, care operează pentru Exxon Mobil și OMV Petrom în Marea Neagră. Exxon Mobil si OMV Petrom încep forajul sondei Domino -2 în sectorul românesc al Mării Negre, în zona de mare adâncime a blocului Neptun.

Datele colectate în timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea și viabilitatea comercială a zăcământului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino - 1, în anul 2012. Sonda Domino -2 este situată la aproximativ 200 kilometri de țărm și este forată cu platforma Ocean Endeavour în ape cu adâncimea de aproximativ 800 de metri.

O evoluție pozitivă a proiectului derulat în zona de mare adâncime a blocului Neptun ar încuraja o serie de beneficii economice și sociale prin dezvoltarea sectorului de hidrocarburi offshore, a infrastructurii locale, prin crearea de noi oportunități de angajare pentru forța de muncă locală și aplicarea de tehnologii avansate - transmite corespondentul RRA Mona Constantinescu.Agenția RADOR - 12.08.2014 16:13