România - București
RSS România - București

Bucureștiul marchează 555 de ani de la atestarea sa documentară

Bucureștiul marchează 555 de ani de la atestarea sa documentară

Bucureștiul marchează, la acest sfârșit de săptămână, 555 de ani de la atestarea sa documentară. Au loc în fiecare zi petreceri în aer liber, târguri, expoziții, spectacole și parade ale costumelor de epocă.

Fântânile arteziene din zona Piața Unirii-Piața Constituției din București au fost reparate și modernizate și au fost inaugurate în vineri seară cu ocazia aniversării a 555 de ani de la atestarea documentară a Capitalei. Fântânile au fost dotate cu instalații de lumini și sunete, astfel încât bucureștenii și turiștii pot asculta muzică de bună calitate și pot viziona un spectacol de lumini colorate.

Astazi, de la 18:00, în suita manifestărilor dedicate Zilelor Bucureștiului, va avea loc, în Parcul Cișmigiu, celebra bătaie cu flori, ce amintește de unul dintre evenimentele inedite ale perioadei interbelice, bătaia cu flori de la Șoseaua Kiseleff.

De la ora 20:00, în Piața Constituției, "Revoluția Muzicii Ușoare Românești" va readuce în atenția publicului generații diferite de artiști, care vor interpreta melodii românești de succes, lansate acum câteva decenii, dar și hituri noi. Pe scenă vor urca numeroși artiști, printre care Corina Chiriac, Cristi Minculescu, Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, Ștefan Bănică Jr.

Mâine seară, cu o oră înainte de miezul nopții, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant pe care se va proiecta un spectacol multimedia 3 D, unic în Europa, potrivit organizatorilor de la Primăria Generală a Capitalei.

Pe bulevardele Libertății și Unirii vor fi impuse restricții de circulație de la ora 20:00 până mâine, la ora 10:00.Radio România Actualități - 20.09.2014 9:31