România - București
RSS România - București

Primăria Capitalei vrea să introducă un nou sistem de parcare în centrul orașului

Primăria Capitalei vrea să introducă un nou sistem de parcare în centrul orașului

Conform șefului Direcției de Infrastructură și Transport a Primăriei Capitalei, Ion Dedu, noul sistem de parcare ar urma să fie informatizat și centralizat, astfel încât să permită cât mai multe modalități de plată. Astfel, șoferii ar putea plăti on-line, cu ajutorul telefonului mobil sau prin intermediul parcometrelor.

Senzorii de parcare, vor transmite unui dispecerat date cu privire la ocuparea fiecarui loc de parcare și cu privire la plata sau neplata parcării. Ion Dedu mai spune și că prin intermediul unor panouri electronice șoferii vor putea fii informați, în timp real, cu privire la numărul de locuri de parcare disponibile, într-o anumită zonă.

Șeful de la Infrastructură și Transporturi explică faptul că locurile de parcare ar urma să fie taxate în mod diferit pentru riverani și pentru cei care vin în zonă incidental. El mai afirmă că implementarea acestui sistem ar putea costa circa 400 de euro pentru un loc de parcare, dar ar genera venituri de 200 de euro pe lună.

Primaria Capitalei ar putea implementa sistemul, alocând bani de la bugetul local sau ar putea opta pentru sistemul de parteneriat public – privat, pentru realizarea acestei investiții. În oricare dintre variante, dispeceratul central care va ține evidența locurilor de parcare și a încasărilor va fi al municipalității - spune Ion Dedu.Radio București - 13.08.2014 14:55