România - București
RSS România - București

Ambasada Italiei a organizat o ceremonie în Cimitirul Ghencea, la 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

Ambasada Italiei a organizat o ceremonie în Cimitirul Ghencea, la 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

Ambasada Italiei a organizat, astăzi, o ceremonie în Cimitirul Militar Ghencea din București, la o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. La monumentele eroilor au fost depuse coroane de flori din partea instituțiilor române, a unor ambasade și a comunității italiene din țara noastră. Iuliana Anghel de la Radio România Internațional relatează.

Reporter: La ceremonia care a avut loc la monumentele român și italian, ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, a amintit că exact cu o sută de ani în urmă, pe 27 iulie 1914, Europa se afla în ajunul unui eveniment care a schimbat radical cursul istoriei, izbucnirea primului conflict mondial. În memoria acestei tragedii, Italia care deține președinția semestrială a Uniunii Europene a decis să organizeze astfel de comemorări în toate țările beligerante, printre care se numără SUA, Marea Britanie, România și Grecia.

Diego Brasioli: Dacă astăzi comemorăm unul dintre cele mai triste momente ale istoriei contemporane, trebuie să ne amintim, în același timp, că din cenușa Primului și celui de-al Doilea Război Mondial s-a născut unul dintre cele mai mari proiecte pentru pace pe care lumea l-a cunoscut, Uniunea Europeană, pe care Italia are onoarea să o reprezinte în acest semestru.

Reporter: Cu sprijinul Ministerului român al Apărării Naționale, muzica militară a Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a susținut un concert și a intonat imnul stingerii în memoria victimelor căzute în Primul Război Mondial.



Radio România Actualități - 27.07.2014 13:24