România - București
RSS România - București

Aplicație pentru smartphone vizând acordarea primului ajutor până la venirea Salvării

Aplicație pentru smartphone vizând acordarea primului ajutor până la venirea Salvării

Serviciile de Ambulanță din București și Ilfov au lansat marți o aplicație prin care peste 500 de voluntari instruiți să acorde primul ajutor pot fi alertați pe telefonul mobil dacă cineva are nevoie de asistență până la sosirea Salvării.

Președintele Societății de Salvare București, doctorul Cristian Grasu, spune că, în orice caz de urgență, acordarea ajutorului în primele 5 minute face diferența între viață și moarte.

Cristian Grasu: Dacă accesați site-ul www.existaunerou.ro, veți găsi un formular care, odată completat, vă pune în legătură cu sistemul de instruire a celor care doresc să fie eroi. Cursul durează două zile și aveți obligația să-l absolviți cel puțin cu nota 7 ca să puteți accede în proiect. Urmează să primiți un username și o parolă, moment în care vă puteți activa aplicația pe telefonul mobil. Din acest moment veți fi alertat ori de câte ori un caz de cod roșu sau galben în loc public apare la mai puțin de 1.000 de metri de dvs.Radio România Actualități - 11.06.2014 10:11