România - București
RSS România - București

Ani de liceu, la final

Liniștea matinală din Parcul Cișmigiu a fost bulversată astăzi de prezența unui alai voios și foarte vocal de elevi, îmbrăcați în robe de absolvent. Clasele a XII-a de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" au marcat absolvirea liceului prin tradiționala lor defilare anuală.

combo

I-au însoțit, i-au aclamat și le-au împărtășit bucuria profesori, colegi, rude, prieteni, dar și trecători. "Lăzăriștii" și-au strigat cu mândrie numele liceului și al clasei, și-au emoționat profesorii și părinții, s-au îmbrățișat, au râs și au plâns.

combo

Zarva lor molipsitoare a adus zâmbete pe chipurile bucureștenilor și a aprins în ochii diriginților emoția care-i încearcă la despărțirea de fiecare promoție.

combo

După un tur de parc în care au captat atenția tuturor, absolvenții au avut onoarea de a reintra în curtea liceului pe poarta principală, decorată de sărbătoare, prin care de obicei au acces numai profii. Bobocii din clasele a IX-a le-au ridicat arcade de flori, pe sub care au trecut mândri și emoționați.

combo

Curtea interioară a stat în acest an sub semnul unei lozinci imense arborate de elevii clasei a XII a B: "Lazăr, pentru unii un liceu, pentru noi un mod de viață!"

Au urmat discursurile înecate de emoție ale dascălilor și totul s-a încheiat cu mult așteptatul moment al aruncării chipiului de absolvent.

combo

VIDEO

Foto, video: Bianca IonițăAgenția RADOR - 28.05.2014 13:26