România - București
RSS România - București

Mozart în Herăstrău și Cișmigiu

11 mai , ora 16:54 - Pianistul Horia Mihail sosește cu pianul călător în Parcul Cișmigiu din Capitală. Programul cuprinde piese de Mozart, așa cum s-a întâmplat și aseară la recitalul în aer liber din Parcul Herăstrău. "Pianul Călător" este un proiect organizat de Radio România și Asociația Culturală Accendo, cu sprijinul ARCUB. Aflat la a patra ediție, proiectul are ca scop donarea unui pian unei comunități locale. Anul acesta instrumentul va ajunge în orașul Roman, la Școala de Muzică Sergiu Celibidache. Ultimul concert cu "pianul călător" va avea loc pe 14 mai la Chișinău, la Sala cu Orgă.

***

10 mai, ora 11:00 - O frumoasă poveste cu muzică și despre muzică, oferită tuturor, în spații convenționale sau neconvenționale, acesta este Turneul `Pianul Călător` a cărui a IV-a ediție se apropie de final.

Ca și anul trecut Horia Mihail, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, însoțit de un pian de concert adevărat va poposi în foișoarele din parcurile Herăstrău și Cișmigiu, pe 10 și 11 mai, unde, de la ora 17:00, vor avea loc două recitaluri în aer liber.

combo

Copii, părinți și bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoți plimbarea sau joaca. Cei mai curioși dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător sosește în parc, este descărcat, montat și acordat. Apoi, Horia Mihail, va susține câte un recital 100% Mozart.

Experiența de anul trecut a fost una excepțională și de aceea organizatorii împreună cu ARCUB au decis să o repete. Sute de bucureșteni s-au oprit din plimbarea lor atrași de ineditul acestor evenimente și de muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul și pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat și răsplătit cu aplauze.

combo

Turneul este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo și Radio România Cultural.Agenția RADOR - 11.05.2014 16:54