România - București
RSS România - București

Maraton cu scop caritabil desfășurat simultan la București și în alte 40 de orașe din lume

Maraton cu scop caritabil desfășurat simultan la București și în alte 40 de orașe din lume

Una dintre cele mai mari competiții de alergare din lume va avea loc, astăzi, simultan pe cinci continente. Mii de alergători vor lua startul la ora 10:00 - 12:00, ora României - în peste 40 de locuri diferite din lume, în diferite condiții de vreme și momente ale zilei.

Evenimentul este organizat în scop caritabil pentru a ajuta la găsirea un remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării. Și la București sunt așteptate să participe la maraton peste două mii de persoane. Competiția impune însă și o serie de restricții de trafic.

Măsura închiderii circulației va fi aplicată etapizat, în funcție de ritmul avansării grupelor de alergători. Maratonul va începe la ora 12:45, iar circulația rutieră va fi închisă pe Șoseaua Dudești-Pantelimon, între Bulevardul Basarabia și Șoseaua Gării Cățelu.

Șoseaua Gării Cățelu între Șoseaua Pantelimon și Strada Cicoarei și pe Șoseaua Pantelimon, de la rond Cora până la intrarea pe DN 3. Restricții de circulație vor apărea și pe DN 3, între localitățuile Pantelimon și Lehliu Gară și pe DN 3A între localitățile Lehliu Gară și Dragalina.

Conducătorii de autovehicule sunt rugați să evite pe cât posibil zonele restricționate, iar în caz că nu pot utiliza rute ocolitoare să circule cu atenție sporită și să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor.

Organizatorii apreciază că maratonul se va încheia în jurul orei 18:00.Radio România Actualități - 4.05.2014 13:08