România - București
RSS România - București

Noul prefect al Bucureștiului a fost învestit în funcție

Noul prefect al capitalei, Nicolae Petrovan, a fost învestit, astăzi, în funcție, în prezența primului ministru, Victor Ponta, a vicepremierului pentru securitate națională și ministru al afacerilor interne, Gabriel Oprea, a ministrului apărării, Mircea Dușa și a primarului general, Sorin Oprescu.

După depunerea jurământului, noul prefect a arătat că prioritățile sale derivă din atribuțiile prefectului și din formația sa de magistrat și militar și își propune să asigure supremația legii, a ordinii constituționale și echidistanța față de părți.

Primul ministru, Victor Ponta, și-a exprimat speranța că noul prefect va fi la înălțimea funcției.

Victor Ponta: Este nevoie, într-un oraș atât de mare, dar atât de complicat, cum este Bucureștiul, cu mii de probleme juridice, cu un buget de vreun miliard de euro, până la urmă, cu influențe și cu interese atât de mari, este foarte mare nevoie de oameni cu pregătire foarte bună, cu foarte mult curaj și cu capacitatea de a lucra împreună.

Premierul Victor Ponta a adăugat că în roagă pe noul prefect, să aibă o relație excelentă cu primarul general, respectiv cu aleșii autorității localeRadio România Actualități - 3.04.2014 20:09