România - București
RSS România - București

Școlile rămân închise și joi, în București și în 14 județe

Școlile vor rămâne închise și mâine în București, precum și în 14 județe. Anunțul a fost făcut de ministrul educației, Remus Pricopie, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

Remus Pricopie: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea plus București - școlile închise. Avem Bucureștiul care, în urma discuției cu Primăria, inițial la Inspectoratul Școlar s-a decis ca mâine școlile să funcționeze normal; am cerut însă să se reanalizeze această situație. Chiar dacă mâine nu o să mai ningă, sunt totuși 240.000 de elevi și am cerut Inspectoratului Școlar General să lase școlile închise și mâine. În rest, mai avem patru județe - Bacău, Dâmbovița, Mehedinți, Vaslui - unde numai câteva școli sunt închise, în funcție de situația specifică.

***

Și Universitatea București și cea din Pitești au decis pentru mâine sistarea tuturor activităților didactice. Ministerul Educației Naționale recomandă studenților să contacteze secretariatele universităților și să consulte paginile de internet ale acestora. Fiecare facultate va decide singură sistarea sau nu a cursurilor, în baza autonomiei universitare.Radio România Actualități - 29.01.2014 17:22