România - București
RSS România - București

București: Vot favorabil pentru organizarea referendumului în problema câinilor fără stăpân

București: Vot favorabil pentru organizarea referendumului în problema câinilor fără stăpân

Consilierii bucureșteni au dat vot favorabil pentru organizarea referendumului local în problema câinilor fără stăpân din Capitală, așa cum a propus primarul general Sorin Oprescu.

Potrivit proiectului de hotărâre, bucureștenii ar urma să răspundă cu "Da" sau "Nu" la întrebarea "Sunteți de acord cu eutanasierea câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București și neadoptați în termenul prevăzut de lege?"

Data referendumului va fi 6 octombrie 2013, iar cheltuielile pentru organizare au fost estimate la 6 milioane de lei. Sorin Oprescu a fost întrebat ce valoare are această consultare în condițiile în care săptămâna viitoare ar putea fi adoptat în Parlament proiectul de lege privind câinii fără stăpân.

Sorin Oprescu: Voința poporului, pentru că nu am nici o certitudine că nu intrăm iar într-o bâlbîială legislativă și bâlbâiala legislativă am încercat să o defrișăm cu toții. Dacă Parlamentul aprobă legea la părerea consilierilor, dar părerea mea este că pentru prima dată în 23 de ani și aici nu e vorba nici de consumat bani nici de aruncat pe fereastră. Pentru consultarea populației de-adevărat, nu pastile. Și știm noi că ei o să voteze așa sau o să voteze invers? Nu. Ce vor dori bucureștenii, asta voi face.Radio România Actualități - 6.09.2013 16:08