România - București
RSS România - București

O furtună puternică a avut loc în capitală

Mai multe persoane au fost rănite în urma furtunii violente din această după-amiază din capitală. De asemenea, cel puțin șase mașini au fost distruse, iar traficul este afectat în întregul oraș.

"Pe Bulevardul Basarabia, un copac a căzut peste un autotusism în care se aflau și două persoane. Avem la fața locului două ambulanțe care să le acorde primul ajutor medical. Mai sunt intervenții și pe strada Ziduri Moși și în zona Fundeni și pe Tudor Vladimirescu, plus multe, multe alte intervenții în desfășurare în toată capitala; Mihai Bravu, de asemenea, o copertină, Baba Novac, o persoană rănită, copac căzut peste casă pe strada Costache Iordache. Important este faptul că nu sunt persoane decedate", a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Din cauza furtunii din capitală și din împrejurimi, patru curse Tarom și una a companiei low cost Blue Air care urmau să aterizeze pe Aeroportul Internațional Otopeni 'Henri Coandă' au fost redirecționate către Aeroportul Internațional 'Mihail Kogălniceanu' din apropierea municipiului Constanța. Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului 'Kogălniceanu', Adrian Jiga, este vorba despre trei curse interne Tarom care veneau de la Cluj, Iași, Timișoara și una externă, de la Barcelona. Cursa Blue Air redirecționată venea de la Londra.

Meteorologii au emis avertizări cod galben de vânt, averse și descărcări electrice și pentru județele Constanța, Tulcea, Brașov, Covasna, Prahova, Ialomița, Vrancea, Galați, Bacău, Călărași, Buzău și Brăila.Radio România Actualități - 23.05.2013 17:39