România - București
RSS România - București

Primarul Capitalei spune că va ataca în instanță bugetul Bucureștiului, adoptat de Consiliul General

Primarul Capitalei spune că va ataca în instanță bugetul Bucureștiului, adoptat de Consiliul General

Bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2013, în valoare de 3,8 miliarde lei, a fost adoptat, în ședința de astăzi, cu două amendamente ale grupului majoritar al Uniunii Social Liberale. Sorin Oprescu a arătat că amendamentele USL modifică atât de mult bugetul Primăriei, încât personal nici nu-l mai recunoaște. El susține că au fost luați bani, inclusiv de la proiecte de investiții aflate în fază de finalizare, ceea ce contravine normelor legale în vigoare. Oprescu mai spune că, dacă bugetul nu va putea fi executat în forma adoptată de către Consiliul General, atunci îl va ataca în instanță și va trebui făcut un nou buget:

Sorin Oprescu: Este un buget paralel, este un buget care s-a născut spontan astăzi dimineață, la comandă politică, care nu face altceva decât să distrugă toate domeniile de activitate. Nu cred însă că acest buget poate să fie funcțional și este legal și în același timp își are și dovada de oportunitate. În condițiile acestea îmi fac analiza pe un buget absurd. Am să-l atac în instanță, dar, înainte de treaba asta, neînchizându-se, o să facem altă ședință.

Reprezentanții PDL s-au retras din sală înaintea votului, iar grupul PP-DD s-a abținut de la vot.Radio România Actualități - 27.04.2013 19:12