România - București
RSS România - București

Calea Victoriei va fi redată pietonilor, începând de anul viitor

Calea Victoriei va fi redată pietonilor, începând de anul viitor

Din 2013, șoferii care circulă pe Calea Victoriei vor pierde o bandă de circulație în favoarea pietonilor. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care își propune prioritizarea circulației pietonale în Capitală. "Se reduce o bandă de circulație și se lărgesc trotuarele. Astfel de lucrări vor fi realizate pe segmentul curpins între Piața Victoriei și intersecția cu bulevardul Regina Elisabeta, cu excepția Pieței Palatului" - a precizat arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. Proiectul face parte din PIDU și nu a putut fi demarat până când acesta nu a fost aprobat, săptămâna trecută, și de Consiliul General al Municipiului București.

Tot din PIDU fac parte și "autostrada pietonală" de la Piața Romană în Rahova, dar și proiectul de pe Bulevardul Unirii, cu transformarea zonei fântânilor în spațiu de promenadă. Primăria a stabilit deja care va fi traseul pietonal. Astfel, la finalizarea proiectului, bucureștenii și turiștii vor putea admira orașul la pas pe traseul Piața Romană – strada Mendeleev – Piața Revoluției – strada Academiei – Centrul vechi – Unirii – Biserica Antim – strada George Georgescu – Calea Rahovei – Piața de Flori și înapoi pe Uranus – Palatul Parlamentului – strada Ion Brezoianu – Calea Victoriei – strada Biserica Amzei – Piața Romană.

Tot în planurile pentru 2012 a fost inclusă și modificarea Bulevardului Unirii. Mai exact, Primăria Capitalei vrea să "mute" Bd. Unirii de pe centru pe margine. Astfel, zona centrală, cu fântânile, unde acum circulă mașinile va deveni pietonală, iar mașinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele.Radio București - 5.09.2012 16:05