România - Cultural
RSS România - Cultural

Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio se încheie în această seară

Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio se încheie în această seară

Punct final, astăzi, al celei de-a doua ediții a Festivalului Orchestrelor Radio - RadiRo, organizat de Radio România. Ultimul concert va fi susținut de Orchestra Națională a Franței. La Sala Radio, muzicienii vor interpreta lucrări de Richard Strauss, Alexandr Glazunov și Serghei Rahmaninov. Orchestra va fi condusă de Vassilly Sinaisky, dirijor emerit al BBC Philharmonic și dirijor de onoare al Malmö Symphony Orchestra din Suedia.

Vassilly Sinaisky: Pentru mine este o bucurie să reîntâlnesc această orchestră, fiindcă am colaborat de-a lungul anilor cu ei și pot spune că avem o legătură foarte bună, mai ales din punct de vedere muzical. Domnul Gluzman este, adesea, solistul meu când vine vorba de concerte pentru vioară. Am apărut împreună în foarte multe concerte și de aceea cred și sper că evenimentul de la București va fi unul foarte, foarte bun.

Concertul va fi transmis în direct de la ora 19:00, la Radio România Cultural și Radio România Muzical.Radio România Actualități - 27.09.2014 16:46