România - Cultural
RSS România - Cultural

Radio România organizeză a doua ediție a festivalului internațional RadiRo al orchestrelor radio

Radio România organizeză a doua ediție a festivalului internațional RadiRo al orchestrelor radio

Bucureștiul găzduiește pentru a doua oară Festivalul Orchestrelor Radio, RadiRo, organizat de Radio România, membru al ABU.

Între 20 și 27 septembrie 2014, RadiRo va aduce pe scena Sălii Radio din București și, în direct, la posturile de radio, cinci orchestre celebre și dirijori de talie internațională.

Pe parcursul săptămânii de desfășurare a festivalului, iubitorii de muzică vor avea ocazia să asculte Orchestra Simfonică Radio Finlandeză, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart, Orchestra Națională a Franței și Orchestra Națională Radio Română, sub bagheta unor dirijori renumiți, printre care Joshua Weilerstein, Ondrej Lenard, Stephane Deneve, Case Scaglione, Vassily Sinaisky, Tiberiu Soare și Cristian Mandeal.

La festival vor fi prezente figuri importante ale scenei muzicii clasice, ca pianistul Jonathan Biss, soprana Katarina Jovanovic, pianistul Jan Simon și violoniștii Nikolaj Znaider și Vadim Gluzman, alături de mari artiști români printre care mezzo-soprana Roxandra Donose, pianistul Horia Mihail și violonistul Alexandru Tomescu. Directorul onorific al festivalului RadiRo de anul acesta va fi dirijorul român Cristian Mandeal.

Ovidiu Miculescu, președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, a afirmat că scopul festivalului este acela de a aduce la București muzica orchestrelor simfonice.

"Astăzi, la a doua ediție, am reușit să aducem muzica clasică la București - și spun acest lucru cu mândrie - pentru a o oferi publicului și apoi pentru a o reda întregii lumi", a spus el.

" Vom face acest lucru transmițând concertele pe Radio România Muzical și Cultural, dar și pe platformele Uniunii Europene de Radio și Televiziune și Uniunii de Radio Asia Pacific, ceea ce reprezintă un public potențial de milioane de ascultători".

"În numele Radio România, doresc să le mulțumesc tuturor pentru împărtășirea acestor seri muzicale minunate".

Informații suplimentare sunt disponibile si pe siteul web al festivalului. (abu.org.my - 26 septembrie)Agenția RADOR - 26.09.2014 18:35