România - Cultural
RSS România - Cultural

Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart, pe scena Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio

Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart, pe scena Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio
Pianistul Horia Mihail, alături de Orchestra Simfonică Radio din Praga

În această seară, la Sala Radio, mezzosoprana Ruxandra Donose va fi solista concertului susținut de Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart pe scena Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio, RadiRo. La finalul spectacolului, artista va oferi publicului o sesiune de autografe prilejuite de apariția CD-ului "Romance". RADIO ROMÂNIA CULTURAL și RADIO ROMÂNIA MUZICAL vor transmite în direct de la ora 19:00 opusuri de Maurice Ravel și Richard Strauss.

Aseară, pe scenă s-au aflat Orchestra Radio din Praga și pianistul Horia Mihail, care au ridicat sala în picioare, în cadrul unei seri RadiRo dedicată lui Richard Strauss. Sub semnul marelui compozitor născut în urmă cu 150 de ani a stat cel de-al doilea concert al Orchestrei Simfonice Radio Praga. La pupitru s-a aflat dirijorul-șef al ansamblului, Ondrej Lenard. Spectaculosul și spumosul vals din Cavalelrul Rozelor, urmat de Burlesca pentru pian și orchestră, ambele de Richard Strauss, au făcut deliciul publicului în prima parte, iar pianistul Horia Mihail a vrăjit publicul din nou. Orchestra Simfonică Radio din Cehia nu putea încheia miniturneul său din Festivalul RadiRo fără o nouă lucrare a creatorului național Antonin Dvorak.

Evenimentul muzicl al toamnei, RadiRo, propune astăzi o întâlnire cu un alt ansamblu european de prestigiu, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart. Ansamblul va fi condus începând cu ora 19:00 de Stéphane Denève; mezzosoprana Ruxandra Donose solistă.

Concertele Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio sunt transmise în direct de Radio România Cultural și Radio România Muzical. Evenimentul cultural a fost remarcat și de premierul Victor Ponta, care a felicitat Radio România pe pagina sa de Facebook pentru organizarea Festivalului Radiro. "Sunt mândru că Radio România organizează un eveniment cultural de o asemenea ținută europeană" - a mai spus premierul Victor Ponta.Radio România Actualități - 24.09.2014 18:17