România - Cultural
RSS România - Cultural

Deschiderea Festivalului Internațional RadiRo - discursul președintelui director general al SRR, Ovidiu Miculescu

Deschiderea Festivalului Internațional RadiRo - discursul președintelui director general al SRR, Ovidiu Miculescu
Foto: Alexandru Dolea

Ovidiu Miculescu, președinte director general SRR: Bună seara. "Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nicio întrebare", spunea cândva Nichita Stănescu. Mult mai prozaic vorbind, în muzică e ca în viață. Avem accente acute, avem și pasaje grave, solo-uri, partituri, dirijori. Invers nu, din păcate.

Viețile noastre nu sunt întotdeauna o muzică. Tocmai de aceea, momentele frumoase trebuie trăite împreună. Ce urmează să se întâmple aici este un șir de astfel de clipe. Cu dvs., cei din sală, voi avea prilejul să împart această bucurie - cei de acasă ne vor auzi la Radio și în streaming live pe internet, iar în acest moment pe televiziune.

Unic în Europa și, din câte știu eu, chiar în lume, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio, RadiRo, organizat de Radio România, stă să înceapă. Mulțumesc tuturor artiștilor care vor evolua pe scena Sălii Radio, ascultătorilor noștri, iubitorilor de muzică pentru minunatele seri care vor urma. Aș dori să profit de această ocazie și să le mulțumesc tuturor mediilor și organizațiilor media, publice sau private, românești sau internaționale care promovează acest gest de cultură excepțional pe care-l generează, îl susține și îl face să se întâmple Radio România. Prin intermediul lor, fie că sunt televiziuni românești, publicații de cultură, platforme on-line sau organisme și posturi internaționale - și aș amintit aici doar European Broadcasting Union, Asia-Pacific Broadcasting Union sau Euronews - acest eveniment extraordinar ajunge la peste un miliard de oameni în întreaga lume și asta nu e puțin.

Și chiar dacă Richard Strauss, cel pe care-l omagiem în această ediție RadioRo spunea: "Vocea umană este cel mai frumos instrument dintre toate, dar cel mai dificil de interpretat". Îi las acum pe muzicieni să-și joace rolurile. Bucurați-vă! Vă mulțumesc!Radio România Cultural - 20.09.2014 19:24