România - Cultural
RSS România - Cultural

Începe cea de-a doua ediție a Festivalul Orchestrelor Radio - RadiRo

Începe cea de-a doua ediție a Festivalul Orchestrelor Radio - RadiRo

Peste aproximativ o oră va începe cea de-a doua ediție a Festivalul Orchestrelor Radio - RadiRo. Concertul inaugural, care va fi transmis în direct de Radio România Cultural și Radio România Muzical, va fi susținut de Orchestra Simfonică Radio din Finlanda. În postură solistică va evolua pianistul american Jonathan Biss. La pupitrul dirijoral se va afla cel care a fost caracterizat de publicația italiană "Il Corriere della Sera" drept "o mare revelație" - șeful de orchestră american Joshua Weilerstein, care a declarat:

Joshua Weilerstein: Mă bucur foarte mult că voi veni în România pentru prima dată. Este o țară unde mi-am dorit mereu să ajung. În ceea ce privește concertul, pot spune că este mereu o experiență fanstastică de a mă îndrepta către un public cu care nu mai avusesem vreun contact înainte.

Realizator: Festivalul RadiRo - marcă Radio România - este singurul eveniment muzical european care își propune să aducă în atenție extraordinara varietate repertorială, actualitatea și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din Europa. În cele 8 zile de festival vor concerta la Sala Radio cinci orchestre, într-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss, în anul în care se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui compozitor german.Radio România Actualități - 20.09.2014 18:10