România - Cultural
RSS România - Cultural

Orchestra Națională Radio va cânta în Kuala Lumpur

Orchestra Națională Radio va cânta în Kuala Lumpur

La sfârșitul săptămânii viitoare, Orchestra Națională Radio, un adevărat ambasador cultural al României, va cânta în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, la Summitul Mondial al Presei, dedicat copiilor. Două concerte, unul în fața celor două mii de participanți de la întâlnirea la nivel înalt a radiourilor și televiziunilor din Uniunea Audiovizualului din Asia - Pacific și unul decshis publicului larg, dar care amândouă vor fi prefațate vineri cu o reprezentație în fața audienței românești la Sala Radio. Un material semnat de Adina Dragomir, de la Radio România Cultural.

Reporter: Chiar dacă nu a început încă stagiunea, Orchestra Națională Radio va susține un concert special, vineri, pe 5 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio. Nu este un eveniment oarecare. Este avanpremiera turneului pe care îl va susține pe 9 și pe 10 septembrie, la Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, orchestra fiind invitat acolo la unul dintre cele mai importante summituri media asistice pe tema copiilor. Oltea Șerban-Pârău, directorul Centrului Cultural Media Radio România și directorul artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio, explică importanța acestui turneu.

Oltea Șerban-Pârău: Încercăm în permanență să păstrăm echilibrul între cultură și media, între misiunea noastră culturală și cea de informare și acest moment le asociază foarte bine. Reporter: Un moment pentru care orchestra noastră a pergătit un program special, pe care îl vor asculta și cei care vin vineri, 5 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio.

Oltea Șerban-Pârău: Vom avea și lucrări, să spunem, mai dificile, cum este "Burlesca pentru pian" de Richard Strauss, dar și piese foarte cunoscute, cum este Suita din "Lacul Lebedelor", de Ceaikovski, "Melodii Lăutărești" de Sarasate sau lucrările românești, cum sunt "Ciocârlia" lui Dinicu și "Rapsodia Română nr. 1" de Enescu.

Reporter: Atât evenimentul de la București, căt și concertele din turneu vor fi conduse de dirijorul principal al Orchestrelor și Corurilor Radio, Tiberiu Soare, iar soliști vor fi violonistul Gabriel Croitoru și pianistrul Horia Mihail.Radio România Actualități - 1.09.2014 9:15