România - Cultural
RSS România - Cultural

Prima ediție a Școlii de vară Tineri Francofoni de la Monteoru

Prima ediție a Școlii de vară Tineri Francofoni de la Monteoru

Elevi olimpici naționali și internaționali de limbă franceză din mai multe țări europene participă la activități de promovare a limbii franceze la Școala de vară "Tineri francofoni" de la Monteoru, în județul Buzău. La prima ediție a evenimentului organizat cu sprijinul mai multor instituții internaționale, tinerii vor descoperi patrimoniul natural al județului Buzău și vor lua parte la ateliere de teatru și artă organizate de tineri romani și africani. Relatează corespondenta noastră Cristina Moise:

Reporter: La școala de vară organizată la Monteoru vor fi conferințe de prezentare a instituțiilor francofone, a parcursului universitar francofon, a managementului de proiect, ateliere de lucru pentru proiecte de promovare a valorilor francofoniei, atelier de arte din Africa, descriere creativă și de protejare a mediului înconjurător.

Monalisa Pleșa, directorul Centrului Cultural Francofon din Buzău, spune că francofonia este în fapt o stare de spirit care face ca Buzăul să fie pentru al cincilea an consecutiv capitala vorbirii limbii franceze din zona central și est-europeană.

Monalisa Pleșa: Realizăm aceste lucruri și aceste proiecte tocmai pentru că vedem că din partea participanților, din partea părinților există semnale pozitive. Lucrul acesta ne susține eforturile acestea deosebite. De asemenea, nu trebuie să uităm și n-aș vrea să uităm partenerii internaționali, care sunt foarte serioși. Au stat, au analizat un an, doi, au văzut cum se desfășoară și anul acesta ne-am bucurat într-adevăr de sprijinul, de parteneriatul Organizației Internaționale a Francofoniei, al Institutului Francez, al delegației Wallonie-Bruxelles, al Agenției Universitare a Francofoniei, deci cele mai importante instituții în ceea ce privește francofonia.Radio România Actualități - 27.07.2014 14:37