România - Cultural
RSS România - Cultural

Ultima zi a Festivalului medieval de la Sighișoara

Ultima zi a Festivalului medieval de la Sighișoara

Ordinul cavalerilor templieri și legendele care s-au țesut în jurul lor constituie subiectul principal al Festivalului medieval de la Sighișoara de anul acesta, care a ajuns în cea de-a treia și ultima zi. Organizatorilor le-a venit această idee, pentru că s-au împlinit 700 ani de când ultimul Mare Maestru al templierilor, Jacques de Molay, a fost ars pe rug.

Reporter: Raul Matiș - Spectacolele, care i-au avut pe protagoniști pe cavalerii templieri sosiți în Cetatea medieval a Sighișoarei, au debutat aseară cu un moment în premieră. Liviu Pancu, director artistic al festivalului și conductor al Ordinului de Saint Bernard:

Liviu Pancu: Am încercat să creăm o foarte mare paradă de cavaleri templieri din România, și nu numai din România, și din Franța, din Serbia.

Reporter: Marea paradă a cavalerilor templieri a fost urmată de rugăciunea acestora, pentru ca apoi să aibă loc punerea în scenă a spectacolului "700" la care și-au dat concursul peste 100 de artiști. Liviu Pancu: Anul acesta, pentru că se împlinesc 700 de ani, vedeta festivalului a devenit cavalerismul. Dacă Jacques de Molay a însemnat sacrificiul suprem pentru cavalerii templieri și dacă el a adus această flacără peste timp, cavalerismul poate să însemne, chiar și în timpul modern, o stare de a fi.

Festivalul medieval de la Sighișoara se va încheia spre miezul nopții, cu o paradă cu torțe și un foc de artificii.Radio România Actualități - 27.07.2014 13:59