România - Cultural
RSS România - Cultural

Luminița Coman, fost redactor al Agenției de presă RADOR, și-a lansat volumul 'În grădina de fluturi'

Miercuri, 16 iulie, a.c., Luminița Coman, fost redactor al Agenției de presă RADOR, și-a lansat volumul "În grădina de fluturi", editura "Amurg sentimental". Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Mediateca George Enescu, sucursală a Bibliotecii Metropolitane Mihail Sadoveanu. Au participat: Ion Machidon, poet și moderatorul reuniunii; Cleopatra Luca, scriitoare; conf. univ. dr. Lucia Cicoară Drăgan.

În deschidere, poetul Ion Machidon a fost încântat să prezinte volumul Luminiței Coman ca un microroman care face parte din literatura occidentală, realistă. Talentul autoarei nu l-a lăsat indiferent pe poet, care i-a lăudat condeiul de prozator, și datorită faptului că romanul convinge și se citește ușor, asta l-a determinat să-l și tipărească, el conducând editura "Amurg sentimental".

Ion Machidon este convins că acest pas reprezintă un început bun pentru autoare și i-a recomandat ca pe viitor să fie "mai drăcoasă" în abordarea acțiunilor scrierilor sale și vede "În grădina de fluturi" o învățătură pentru cei care doresc să călătorească și să muncească peste hotare. Scriitoarea Cleopatra Luca a făcut o recenzie a cărții, subliniind iubirea ca suport moral pentru personajul cărții de a trece peste toate și a merge mai departe și a vorbit despre demnitatea femeii românce și nu numai, care muncește în străinătate.

Autoarea cărții a vorbit cu mari emoții despre trăirea care a determinat-o să scrie și ne-a incitat să-i citim volumul și a încheiat spunând: "Mă apropii de voi cu emoția și fragilitatea bătăilor ușoare din aripi ale unui fluture și vă invit să deschideți paginile cărții pentru a afla că există o iubire visată, o iubire neîmplinită, o iubire eșuată, dar iubirea adevărată există precum cel mai frumos dar al vieții".

Carmen VlăducuAgenția RADOR - 17.07.2014 11:02