România - Cultural
RSS România - Cultural

În Pasul Rucăr-Bran are loc Festivalul Cavalerii Templului Sacru

În Pasul Rucăr-Bran are loc Festivalul Cavalerii Templului Sacru

În Pasul Rucăr-Bran are loc în această perioadă Festivalul Cavalerii Templului Sacru. Amatorii de gen vor avea ocazia până luni să asculte muzică medievală și să vadă lupte cavalerești, dansuri de epocă, demonstrații de călărie, jonglerii și efecte pirotehnice.

Ana Vorovenci, directorul Festivalului Cavalerii Templului Sacru: Festivalul nostru îmbină istoria, cultura și activitatea turistică, pune în valoare elementul autentic gastronimic. Pata de culoare o reprezintă halebardele, coifurile, scuturile cavalerilor medievali care ne însoțesc la acest eveniment. Nu în fiecare zi întâlnești cavaleri din secolul XIII-XIV. Avem ca oaspeți cavaleri ai "Ordinelor Acceptate" din Franța, Israel, Germania, Portugalia dar și din Români , unde sunt destul de multe ordinele cavalerești.

Astăzi va fi sfințită troița din parcul Podișor și vor avea loc o prezentare de arme și un turnir, susținute de Ordinul Cavalerilor Lup. Seara se va încheia cu un concert Lupus Dacus și cu o paradă a "Ordinelor Cavalerești Acceptate".Radio România Actualități - 12.07.2014 14:47