România - Cultural
RSS România - Cultural

ARBORI. ARBRES

ARBORI. ARBRES

Să ne oprim o clipă și să privim arborii. Mici de o palmă, cu trupul pulsând de viață, sau maiestuoși, cu ramuri urcând spre cerul senin, arborii spun o poveste pe care rareori ne mai străduim să o ascultăm. O astfel de lume este revelată prin fotografiile tinerei artiste Sorina Săvulescu. Vernisajul a avut loc la Muzeul Țăranului din București joi, 19 iunie, în prezența unui public numeros.

Sorina Săvulescu este un avocat care și-a descoperit talentul pentru fotografie acum câțiva ani. « Simțul cadrării, percepția luminii, înțelegerea perspectivei, sensibilitatea față de formele în mișcare s-au manifestat imediat în fotografii », a remarcat amfitrionul întâlnirii, Richard Edwards, președintele organizației Atlante, producătoarea albumului foto.

Această expoziție s-a născut în urma unei provocări, de a fotografia arbori, pe care Isabelle Wesselingh, directorul biroului bucureștean al Agenției France Presse, i-a lansat-o Sorinei în urmă cu câțiva ani, după cum a mărturisit emoționată jurnalista franceză, într-o limbă română impecabilă.

« Mi-ar fi plăcut să pot modela eu însăși forme vibrând de viață. Mi-aș fi dorit să pot lămuri în formă de daltă himere ce-mi traversează uneori mintea. Să îmi imaginez lucruri negândite pe care să le transpun apoi în cugetare limpede, curgătpare, în mătci pline de viață, suprinsă abrupt, în sensul ei cel mai grav, îmbogățită simultan de spontaneitate și șlefuire calmă », a conchis Sorina Săvulescu.

(Carmen Ionescu)

comboAgenția RADOR - 23.06.2014 13:50