România - Cultural
RSS România - Cultural

Visul unei nopti de vara, la Sala Radio

Visul unei nopti de vara, la Sala Radio
Gabriel Croitoru (foto: Virgil Oprina)

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către "Visul unei nopți de vară"? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn a conceput o uvertura inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puțini ani înainte de dispariția sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales grație celebrului Marș Nupțial, după ce, în 1858, marșul a fost interpretat la căsătoria Prințesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Printul Friedrich al Prusiei.

Vineri, 13 iunie (19.00), la Sala Radio, "Visul unei nopți de vară" va prinde viață în interpretarea Orchestrei Naționale Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi. Evenimentul se va derula cu participarea sopranei Veronica Anușca și a mezzosopranei Mihaela Ișpan și este susținut cu sprijinul Operei Naționale București. Își va da concursul Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia.

Tot în seara de 13 iunie veți asculta și una dintre cele mai apreciate partituri pentru vioară și orchestră: Concertul în MI minor pentru vioară și orchestră, de asemenea creație a lui Mendelssohn, ocazie de a îl aplauda pe violonistul Gabriel Croitoru, care a obținut, din anul 2008, prin concurs, dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri del Gesu, care a aparținut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Național „George Enescu”.Agenția RADOR - 10.06.2014 11:13