România - Cultural
RSS România - Cultural

Prima ediție a Târgului GAUDEAMUS Oradea s-a încheiat duminică

Prima ediție a Târgului GAUDEAMUS Oradea s-a încheiat duminică, 11 mai. Evenimentul a fost organizat de Radio România (Centrul Cultural Media Radio România - echipa GAUDEAMUS) și Primăria Municipiului Oradea și a avut loc în perioada 7 – 11 mai în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Parcul 1 Decembrie.

combo

GAUDEAMUS Oradea, târgul cu numărul 81 în seria evenimentelor culturale pe care Radio România le organizează de 20 de ani sub această siglă, a reprezentat o premieră și din punctul de vedere al formulei de pregătire, fiind prima oară când autoritățile locale au fost implicate în organizarea unui târg GAUDEAMUS. Președintele de onoare al ediției de debut a Târgului GAUDEAMUS Oradea a fost poetul Ioan Moldovan, directorul prestigioasei publicații „Familia”.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Oradea 2014, decernate în cadrul festivității care a avut loc duminică, 11 mai, la ora 13.00, sunt următoarele: Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului

Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Grupul Editorial RAO, locul 2 – Grupul Editorial Corint și locul 1 – Editura Humanitas

Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnat volumul „Inferno” de Dan Brown, publicat de Editura RAO.

Trofeul Presei, pe secțiunile publicații, radio și TV a revenit cotidianului Jurnal Bihorean, postului Radio Transilvania și, respectiv, postului DIGI 24 Oradea.

Premiul Educația, oferit de către organizatori, a fost acordat Academiei de Studii Economice din București, pentru profesionalismul cu care oferta educațională și editorială a instituției au fost prezentate și promovate în cadrul târgului.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Liana Băran, studentă în anul II la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea din Oradea. Premiul a fost oferit de Casa de Modă PUSHA Fashion.

Pe parcursul celor cinci zile ale Târgului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Cele peste 40 de premii puse în joc, constând în telefoane mobile, invitații la teatru, restaurant și evenimente sportive, abonamente la piscină, articole sportive și vouchere pentru un salon de înfrumusețare, au fost oferite de companii orădene, parteneri la această ediție. Marele premiu al Tombolei GAUDEAMUS, constând într-o tabletă InfoTouch, un voucher în valoare de 100 de lei la Restaurantul Hanul cu Noroc și un tort festiv de la Hotel Continental Forum, a fost câștigat de domnul Florin Mircea Lascu.

Bilanțul statistic al ediției 2014 a Târgului Gaudeamus Oradea:

- peste 15.000 de vizitatori – comparabil cu cel înregistrat la evenimente similare cu tradiție, număr record pentru o primă ediție a unui târg din Caravana GAUDEAMUS (conform monitorizării realizate zilnic de către organizatori);

- 50 de expozanți reuniți în 33 de standuri, reprezentând principalele categorii prezente pe piața de carte și educație din România – edituri, agenții de difuzare de carte și produse multimedia, instituții de învățământ, edituri străine prezente în standurile distribuitorilor de carte;

- o suprafață de aproape 300 mp de standuri; - 12 evenimente propuse de către organizatori și expozanți; - conform declarațiilor majorității participanților, valoarea vânzărilor înregistrate cu prilejul târgului a depășit așteptările, ceea ce confirmă, încă o dată, potențialul pieței de carte orădene.Agenția RADOR - 11.05.2014 15:12