România - Cultural
RSS România - Cultural

Filmul `Poziția copilului`, câștigătorul Galei Uniunii Cineaștilor

Filmul `Poziția copilului`, câștigătorul Galei Uniunii Cineaștilor

09:38 - Filmul "Poziția copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, este câștigătorul Marelui Premiu și al Trofeului Galei Uniunii Cineaștilor. La ceremonia care a avut loc în Capitală au fost acordate 43 de premii. Alături de "Poziția Copilului", în cursa pentru „Marele Premiu” și „Trofeul Uniunii Cineaștilor" au fost și „Domestic”, semnat de Adrian Sitaru, și „Rocker”, al lui Marian Crișan. Acestea au primit câte 4 premii la categorii diferite.

Pentru interpretare masculină din "Killing time" a fost premiat Cristian Ioan Gutău, iar actrița Ioana Flora a fost recompensată pentru primit rolul din "Déjà vu". Au fost acordate și trei premii academice UCIN - trofee ale excelenței - criticului Manuela Cernat, regizorului Dan Pița și actriței Luminița Gheorghiu.


5 mai - Uniunea Cineaștilor din România premiază, în această seară, cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului trecut. Juriul, format din 11 personalități ale culturii, a avut de ales între 73 de producții înscrise în concurs.

Filmele favorite pentru marele premiu sunt "Poziția copilului" în regia lui Călin Peter Netzer și "Domestic", regizor Adrian Sitaru, nominalizate la câte patru categorii fiecare.

Gala premiilor UCIN începe la ora 18:00, la cinema `Studio` din București. Invitat special al galei este Klaus Eder, secretarul general al Federației Internaționale a Presei Cinematografice.Radio România Actualități - 6.05.2014 9:38