România - Cultural
RSS România - Cultural

O piesă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj - cel mai bun spectacol al Galei UNITER din acest an

O piesă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj - cel mai bun spectacol al Galei UNITER din acest an

Piesa Teatrului Maghiar de Stat Cluj "Victor sau Copiii la putere", de Roger Vitrac, în regia lui Silviu Purcarete, a fost desemnat drept Cel mai bun spectacol al celei de-a XXII-a ediții a Galei UNITER, gazduită de Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Premiul pentru Cel mai bun regizor a intrat în posesia lui Laszlo Bocsardi de la Teatrul "Tamasi Aron" din Sfântu-Gheorghe, pentru spectacolul "Hamlet", iar titlul de Cel mai bun scenograf i-a revenit lui Jozsef Bartha, de la aceeași instituție și pentru aceeași piesă.

Dacă Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Cornel Răileanu de la Teatrul Național Cluj, pentru rolul Personajul din spectacolul "Ce nemaipomenită aiureală", premiul de Cea mai buna actriță în rol principal i-a fost acordat Alexandrei Fasola de la Teatrul Evreiesc de Stat din București, pentru rolul titular din spectacolul "Yentl".

La categoria Teatru radiofonic, premiul a fost înmânat Dianei Mihailopol pentru nuvelele "Ștergarul cu cocoș" și "Beregata de oțel" ale lui Mihail Bulgakov, o producție a Societății Române de Radiodifuziune, în timp ce la categoria Teatru TV premiul a fost acordat producției Societății Române de Televiziune "Hedda Gabler", în regia lui Dominic Dembinski.

În cadrul Galei Premiilor UNITER de la Târgu Mureș, Senatul UNITER a mai acordat Premiul de excelență actorului Victor Rebengiuc, premiul pentru Cea mai buna piesă românească Alinei Nelega, Premiul președintelui UNITER lui Eusebiu Ștefănescu, iar Premiul Mecena a ajuns la Carmen Palade Adamescu.NRCU - 29.04.2014 12:03