România - Cultural
RSS România - Cultural

Horia Mihail a oferit două regaluri Mozart la Sala Radio în turneul Pianul călător

Horia Mihail a oferit două regaluri Mozart la Sala Radio în turneul Pianul călător
Horia Mihail (foto: Virgil Oprina)

După ce a străbătut mai bine de 3500 de km, încântând cu muzica lui Mozart numeroși spectatori, Turneul Pianul Călător a ajuns pe 23 și respectiv 25 aprilie la Sala Radio din București, unde 2000 de spectatori au asistat la două evenimente ce au adus bucurie în sufletul melomanilor.

Pe 23 aprilie, în recital, Horia Mihail a interpretat două rondouri, două fantezii și două sonate din creația mozartiană. Întâlnirea cu acest compozitor a fost atât pentru pianist, cât și pentru public, un moment special: “Este un compozitor al simțămintelor, al gândurilor și al trăirilor care se succed cu o repeziciune fantastică’’, a spus pianistul.

În seara de vineri, 25 aprilie, în premieră, Horia Mihail, solist-concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, a fost solist și dirijor în același timp, interpretând alături de colegii săi din Orchestra Națională Radio concertele nr. 12 în la major K 414, nr. 20 în re minor K 466 și nr. 23 în la major K 488 pentru pian și orchestră.Agenția RADOR - 26.04.2014 16:47