România - Cultural
RSS România - Cultural

Reprezentanții muzeelor, nemulțumiți de reducerea bugetului Ministerului Culturii

Reprezentanții muzeelor, nemulțumiți de reducerea bugetului Ministerului Culturii
Virgil Nițulescu

Mai mulți reprezentanți ai unor muzee importante din țară au reclamat, astăzi, ceea cei ei numesc "o îndepărtare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) de la principiile sale inițiale", pe fondul reducerii bugetului Ministerului Culturii. Potrivit directorului Muzeului Țăranului Român, Virgil Nițulescu, niciunul dintre cele 27 de proiecte selectate să primească finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național, mai puțin de o zecime, aparțin muzeelor.

Virgil Nițulescu: În momentul de față, AFCN nu mai are o conducere administrativă și constatăm că este o totală lipsă de transparență a modului în care se iau deciziile de finanțare de către evoluatorii Administrației Fondului Cultural Național pentru aceste proiecte pe care operatorii culturali le depun. La toate astea se adaugă o reducere drastică a fondurilor de care AFCN dispune, reducere care este datorată unui buget catastrofal pe care Ministerul Culturii îl are în acest an.

Operatorii culturali nemulțumiți de evaluarea proiectelor depuse au anunțat că săptămâna viitoare vor depune contestații, la Ministerul Culturii.Radio România Actualități - 17.04.2014 15:52