România - Economic
RSS România - Economic

Două companii din Europa sunt interesate de Poșta Română

Două companii din Europa sunt interesate de Poșta Română. Una dintre ele a cumpărat deja caietul de sarcini, iar cealaltă ar urma să facă același lucru până la sfârșitul lunii, când expiră termenul acestei etape - a anunțat astăzi ministrul pentru societatea informațională, Răzvan Cotovelea. Statul intenționează să vândă pachetul majoritar de acțiuni al companiei și se estimează că e nevoie de investiții în tehnologie între 75 și 100 de milioane de euro pentru ca Poșta să ajungă la nivelul de a oferi servicii similare instituțiilor de profil din Belgia, Germania sau Mare Britanie. Ministrul Cotovelea a insistat - la o conferință pe teme de comunicații - că privatizarea Poștei trebuie să fie una de succes:

Răzvan Cotovelea: Poșta Română va trebui să fie un succes în ceea ce înseamnă privatizare. Nu vom face privatizarea cu niciun operator dacă nu avem garanția că serviciile poștale sunt dezvoltate, îmbunătățite, dacă nu există un plan de afaceri foarte bine pus la punct, dacă nu există garanția că forța umană care există acolo este pe deplin valorificată. În acest moment, nu se pune problema ca Poșta în anul 2014 sau 2015 să intre în insolvență.

Realizator: Ministrul pentru societatea informațională, Răzvan Cotovelea, a mai spus azi că acțiunile deținute de stat la Romtelecom rămân în continuare în proces de vânzare, iar în perioada următoare se așteaptă documentul final din partea consultanților cu un plan strategic de acțiune, a transmis reporterul nostru Ramona Alexandrescu.Radio România Actualități - 25.09.2014 16:51