România - Economic
RSS România - Economic

România înregistrează creștere economică - se arată în datele INS

Produsul Intern Brut a scăzut cu 1% în trimestrul al II-lea față de trimestrul anterior, dar a rămas în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, cu un plus de 1,4% - potrivit estimărilor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică.

În primele trei luni ale anului, economia a crescut cu 0,2 procente față de trimestrul anterior și cu 3,9% față de perioada similară din 2013.

După anunțarea datelor INS, guvernului a emis un comunicat în care arată că România își continuă creșterea economică, pe fondul evoluției pozitive a producției industriale și a exporturilor.

România continuă să aibă una dintre cele mai solide creșteri economice din UE, în condițiile în care o serie de măsuri prevăzute în pachetul de stimulare a economiei și creare de noi locuri de muncă, precum reducerea CAS, nu au fost încă implementate.

Potrivit guvernului, consumul și exporturile au crescut în primul semestru cu 8%, șomajul nu a cunoscut o creștere, iar inflația a continuat să fie la un nivel scăzut. În acest context, executivul menține prognoza de creștere economică de 2,5% pentru acest an și arată că România continuă să aibă un spațiu fiscal de 2% din PIB din deficit necesar stimulării creșterii economice, pe fondul continuării investițiilor publice.

Guvernul amintește că a luat măsuri importante, precum creșterea salariului minim, respectiv scutirea de impoziti pe profitul reinvestit și precizează că reducerea CAS va duce la crearea de noi locuri de muncă, dar și la creștere investițiilor străine directe.Radio România Actualități - 14.08.2014 13:58